Μουσείο Ιατρικής
Μουσείο Ιατρικής

ΕκπαίδευσηΠρόγραμμα ψηφιοποίησης

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Μουσείου, υποβλήθηκε και εγκρίθηκε πρόταση ψηφιοποίησης ενός τμήματος από τις έντυπες συλλογές του στα πλαίσια ιδρυματικής πρότασης από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης. To πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη.


Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών επισκέψεων

Τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία υλοποιούνται προγράμματα εκπαιδευτικών επισκέψεων από την Ιατρική Σχολή που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην έκθεση των κύβων καθώς και στις Συλλογές του Μουσείου. Σημαντική είναι η συμβολή των εθελοντών ξεναγών στη διαδικασία αυτή. ‘Ενας σημαντικός αριθμός σχολείων ξεναγήθηκε επίσης στην έκθεση του Μουσείου στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου. Οι επισκέψεις οργανώνονται σε συνεργασία με το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Β’θμιας και Α’θμιας εκπαίδευσης (κ. Α. Ζαχαράτου, κ. Ε. Στεφανάτου).

Το 2013 ξεκίνησε ο σχεδιασμός προγράμματος σε συνεργασία με την Α’θμια εκπαίδευση με θέμα «Γητειές, Γιατροσόφια και Λαϊκή Ιατρική» με τη συμμετοχή των εργαζομένων εκπαιδευτικών της Αλληλεγγύης υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Σ. Τσεκούρα. ΄Ενας μεγάλος αριθμός δημοτικών σχολείων συμμετείχε στην έκθεση με τη συνεργασία της κ. Ε. Στεφανάτου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων του γραφείου της Α΄θμιας Εκπαίδευσης. Η ανταπόκριση των μαθητών υπήρξε θερμή.


Φωτογραφικό υλικό