Μουσείο Ιατρικής
Μουσική εκδήλωση  image

Μουσική εκδήλωση


Δελτίο Τύπου

Μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση με τον τίτλο «Με Μια ανοιξιάτικη αγκαλιά τραγούδια» πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ιατρικής χθες, Τετάρτη 29 4 2015.
Νυχτερινές μελωδίες αγαπημένων ελλήνων συνθετών έδωσαν χρώμα και πνοή στο χώρο του Μουσείου Ιατρικής το οποίο επιβεβαιώνεται πλέον ως ένα ζωτικό κύτταρο επικοινωνίας και διασύνδεσης της Ιατρικής Σχολής με την κοινωνία αλλά και ως χώρος συναντήσεων ανθρώπων, ιδεών και αξιών.
Τη μουσική συντροφιά που με αγάπη, μεράκι και ανιδιοτελή προσφορά υλοποίησαν την μουσική εκδήλωση, αποτελούσαν οι υγειονομικοί και φίλοι του Μουσείου , Σπύρος Χαρτοφύλακας (κιθάρα), Μιχάλης Καταπότης (μπουζούκι) Γιώργος Μαστοράκης (κλασσική κιθάρα) Νίκος Ματζαπετάκης (μαντολίνο) Γιαννης Μουζάς (φλάουτο) , Αντώνης Νικολιδάκης (ακορντεόν) με την Ελένη Κουβίδη στα φωνητικά.
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης , καθηγητής κ. Ε. Στεφάνου, η Αναπλ. Πρύτανης κ. Ε. Παπαδάκη, ο Διοικητής του ΠΓΝΗ – Βενιζελείου κ. Ν. Χαριτάκης , η αναπλ. Διοικήτρια κ. Ε . Μπορμπουδάκη, ο πρόεδρος του Μουσείου Καζαντζάκη κ. Σ. Ματζαπετάκης , ο Πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Σ. Μυλωνάς και ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ κ. Καπετανάκης.
Ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής καλωσόρισε μνημονεύοντας τον Οδυσσέα Ελύτη: «Την Άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις . Έτσι και εμείς εδώ , ιδίως όμως οι άνθρωποι -ψυχές του Μουσείου, εκείνοι που χρόνια τώρα λιθαράκι λιθαράκι το χτίζουν, αποφάσισαν αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη Σχολή στην κοινωνία με μια αγκαλιά τραγούδια. ..Τούτες τις μέρες που ο άνεμος κυνηγά την πατρίδα, όλοι έδωσαν και δίνουν για να στεκόμαστε ακόμα όρθιοι και προσπαθούμε να χαμογελάμε, κατά βάθος. Τον ουρανό ελπίζω να μην μας τον πάρουν. Συγχαρητήρια στους συντελεστές του Μουσείου»
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής κ. Ε. Στεφάνου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για το άνοιγμα της σημαντικότερης ίσως Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης στην κοινωνία με τη δημιουργία του Μουσείου Ιατρικής.
• Ο Περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στο έργο του Μουσείου Ιατρικής, μια πρωτοβουλία που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κοσμεί το Ηράκλειο και την Κρήτη. Ενημέρωσε επίσης για την έγκριση χρηματοδότησης έργου του Μουσείου Ιατρικής από την περιφέρεια σε συνεργασία με το Ι.Τ.Ε και την Ιατρική Σχολή.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε:

- στην αναμενόμενη εντός του Μαίου δημοπράτηση του έργου πεζοδρόμησης Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου- Πανεπιστημίου καθώς και στην έγκριση αιτήματος της Ιατρικής Σχολής για ασφαλτόστρωση περιαύλιου χώρου παραπλεύρως του ΠαΓΝΗ
- στην πρόθεση της περιφερειακής αρχής να υποστηρίξει ένα πρωτοποριακό αίτημα για την Ελλάδα που αφορά τη στέγαση των φοιτητών στα κτίρια του πανεπιστημίου στην Κνωσό.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τέλος ότι νοιώθει περήφανος για το έργο που συντελείται από την Ιατρική Σχολή και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Ο καθηγητής κ. Μουζάς στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μακρύ κατάλογο των εθελοντών, των οικογενειών υγειονομικών και των φίλων του Μουσείου Ιατρικής που στηρίζουν ενεργά και αδιάλειπτα τις προσπάθειες για την υλοποίηση του οράματος του Μουσείου Ιατρικής Κρήτης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους εκλιπόντες ιδρυτές και ευεργέτες Ι.Τσαμπαρλάκη- Μ. Δετοράκη και την Ε. Μεσσηνέζη Τσαμπαρλάκη που έθεσαν τις βάσεις για τη θεμελίωση του Μουσείου όπως και στους Προέδρους και Κοσμήτορες της Ιατρικής Σχολής για την υποστήριξη τους. (κ.κ Ο. Ζώρα, Α. Μαργιωρή, Γ. Κοντάκη).
Ο κ. Μουζάς μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες της κοινότητας του Μουσείου για την απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης να επιχορηγήσει το έργο της εγκατάστασης δύο διαδραστικών εκπαιδευτικών συστημάτων οθονών αφής που υλοποιείται από το Μουσείο Ιατρικής με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ το οποίο παραχωρεί και τη δωρεάν χρήση λογισμικού . Επίσης για την πρόθεση του να στηρίξει τις περαιτέρω ενέργειες για την ολοκλήρωση του χώρου του Μουσείου Ιατρικής.
Τελειώνοντας αναφέρθηκε στη μουσική ως είναι ένας ολοκληρωμένο μη λεκτικό τρόπο επικοινωνίας που συγκινεί, θεραπεύει, ενώνει .
Με το τέλος της μουσικής βραδιάς , η συντροφιά των υγειονομικών μουσικών ανανέωσε το ραντεβού της για μια εκδήλωση μεγαλύτερης εμβέλειας για την υποστήριξη του Μουσείου Ιατρικής….

Ημερομηνία εκδήλωσης: 29/04/2015 - 29/04/2015